Benim Adım Kırmızı :) - 27 Mart 2010

Selamlar,

Dünkü ilk yemek tarifi denemem sonrasında, sizlerden şirin yorumlar geldi, hepinize teşekkürler :)
Fotografların biraz daha iyi olması yönündeki yorumlara dikkat etmeye çalışacağım, zira, gece çekimi, floresan ışık, basit bir dijital kamera ve yemekli ellerle çok da süper birşey çıkamıyor.

Bugün eve daha erken geldim, amaç biraz sportif faliyette bulunmak :) Çocukluğumda bisikletten inmezdim, hatta Güzelyalıdan Bornovaya okula bisikletle gittiğim günlerim olmuştur. Biraz bacak çalışsın, spor olsun, bahar çiçek vs diyerekten bindim bisiklete. Önceleri süper, oh dedim ne rahatmış, tabi bu güzel dakikalar yokuş aşşağı olan yolun bitmesi ile son buldu.
Sonuç 1: Dinleneyim biraz derken uyuyakaldım :)
Sonuç 2: Evde dünden kalma çakma midye dolma var, yanına sadece salata yeter :)

Malzemeler:

  • Domates
  • Biber
  • Soğan
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz


 Üşenmeyin, domateslerin kabuklarını soyun. Eğer ki soyarken domatesin üçte birini de helak ediyorsanız, bir domates daha ekleyin :) Domatesleri ve biberleri doğrayın.
Sıra geldi soğana. Dudak büküp ne soğan mı demeyin, hem faydalı hem lezzetli :) İstanbul'da çimdik mantıyı bilen bilir, bilmeyen öğrensin gitsin. Mantı sipariş ettiğinizde, yoğurdu nasıl olsun diye sorulur. SarımsakSIZ derseniz sahibi Asaf Bey bıyık altından %3 tebessüm ederek "Randevumuz mu var ?"der :)) çimdik mantı linki burada.
Neyse işte :), soğanları yarım halka şeklinde ince ince doğrayın, sonra bir kaba koyup, üzerine bolca tuz ekleyin. Daha sonra korkmadan daldırın elinizi ve başlayın soğanları mıncıklamaya. Tuzun etkisiyle soğanları bu sefer elle öldürmüş oluyoruz. Tuz tanecikleri soğanın suyunu çıkartıyor, yumuşatıyor, vs. - Hanımlar peeling hesabı, anlayın işte ;)
Soğanlar mıncıklandıktan, gözünüzden yaşlar aktıktan sonra, soğanları suyla biraz daha mıncıklayın, suyunu süzün sonra bir daha durulayın. Domatesleri, biberleri, ve mıncıklanmış soğanları derince bir tabağa koyun, üzerine limon, zeytinyağı ve biraz tuz, sonra birazcık daha hepsini nazikçe mıncıklayın.
Yanında dünden kalma az ısıtılmış çakma midye dolması ile servis edin :)
Afiyet olsun.

Salatayı yaparken uyku mahmuru olduğum için müzik falan çalmıyordu.
Yemeği yerken Moloko - Sing it back çalıyordu. Dinlemek için http://fizy.com/s/12cbd5

Not: Bu salatanın suyunu hiçbirşeye değişmem :)

0 comments: